Taalcursussen en Academic Writing Skills

Het TU/e Language Center (TLC) is betrokken bij de Professional Skill Academic Writing in de bachelor. Verder verzorgt het TLC keuzevakken Academic Writing (ook op EngD- en PhD-niveau) en workshops Thesis Writing (via Skillslab). Daarnaast kun je bij het TLC terecht voor cursussen Nederlands als Tweede Taal (NT2) op verschillende CEFR-niveaus van beginner (A1) tot en met gevorderde (C1).

Engels is de officiële voertaal op de TU/e 
Sinds 2020 is Engels de officiële voertaal op de TU/e. Hier zijn verschillende redenen voor: 

  • aantrekkelijk voor de internationale arbeidsmarkt en de Brainportregio; 
  • Engels is de universele wetenschapstaal; 
  • de TU/e is een multiculturele en multidisciplinaire gemeenschap waarin veel wordt samengewerkt en waarbij het belangrijk is elkaar goed te begrijpen. 

Omdat Engels de voertaal is, is er veel aandacht voor het verbeteren van de taalvaardigheden van zowel medewerkers als studenten. Lees op intranet meer over de projectgroep die zich hiermee bezighoudt. Hierbij ligt de focus niet alleen op de Engelse taal, maar ook op de Nederlandse taalvaardigheden. 

Meld je aan voor een van de cursussen Nederlandse taalvaardigheid 
Je kunt Nederlandse taalcursussen volgen op verschillende CEFR-niveaus. Heb je al een beginnerscursus gevolgd op een andere universiteit of instituut, maak dan een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welk niveau je beheerst. Een afspraak maak je via languagecenter@tue.nl

Meld je aan voor een van de vakken Academic Writing 
Bij het TLC kun je Academic Writing cursussen volgen op verschillende CEFR-niveaus. Voordat je je kunt aanmelden, moet je de SFC600 English Placement Test op Canvas maken. Op basis daarvan wordt je instapniveau bepaald.  

  1. Registreer je in Osiris voor de SFC600 English Placement Test. 
  2. Maak de test in Canvas, dit kan dus alleen als je je hebt aangemeld in Osiris. 
  3. Afhankelijk van het advies dat je krijgt, kun je je aanmelden voor SFC630 of SFC640 in Osiris. 

Als je de cursus SFC630 of SFC640 afrondt, ontvang je geen certificaat. Wil je toch een deelnamebewijs hebben, dan kun je de cursusbeschrijving printen en de e-mail met cijfertranscript hieraan toevoegen. 

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met Language Center op via +31 40 - 247 2912 of onderstaand contactformulier.

Contact