Bachelor Werktuigbouwkunde

de wiskunde, natuurkunde en scheikunde worden gecombineerd en komen samen in het vakgebied van de werktuigbouwkunde.

In de bachelorfase wordt voor al deze disciplines een basis gelegd in kennis en vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden worden gebundeld tot een integrale aanpak in het bedenken, ontwerpen en realiseren van nieuwe producten en processen, maar ook in het verbeteren en optimaliseren van bestaande technieken. Voorbeelden zijn het ontwerp van zonnepanelen, intelligente voertuigen, oprolbare displays, lasrobots etcetera. De werktuigbouwkunde vormt het fundament onder alle complexe, bewegende techniek in onze maatschappij.

De nadruk in de Bachelor fase ligt op het leren werken met concepten, modelvorming en theorie├źn en op het ontwikkelen van algemene vaardigheden en het leren ontwerpen. De Bachelor Werktuigbouwkunde biedt een zeer degelijke basis voor een verdere loopbaan in de techniek of voor een aansluitende master hetzij in de Werktuigbouwkunde of in een aanverwante studie.

LET OP: Voor generatie 2011 en eerder gelden i.v.m. het Bachelor College overgangsregelingen. Klik hier voor meer informatie.