Major Biomedische Technologie

De Bacheloropleiding Biomedische Technologie met als specialisaties de majoren Biomedische Technologie (BMT) en Medische Wetenschappen en Technologie (MWT) heeft tot doel de studenten kennis, inzicht en vaardigheden bij te brengen op het gebied van Biomedische Technologie.

Met de opgedane kennis en inzicht in het functioneren van het menselijk lichaam kun je als biomedisch ingenieur de medische zorg verbeteren. Belangrijk is de begripsvorming door het gebruik van wiskundige modellen en computersimulaties, het verzamelen van gegevens en het ontwerpen van nieuwe technieken en onderzoeksmethoden en uiteindelijk de optimalisatie en het vertalen naar oplossingen die een arts kan gebruiken.

Tijdens de opleiding bestudeer je het menselijk lichaam en het functioneren ervan. De technische, biologische en medische aspecten maken het een zeer gevarieerde studie.

Tijdens het eerste jaar (de Propedeuse) ervaar je hoe de technische wetenschappen relevant zijn voor en toegepast worden op vraagstukken uit de geneeskunde en de gezondheidswetenschappen. Het vormt de (oriënterende) basis van de opleiding.

Verbreding en verdieping vinden plaats in jaar 2 en 3 van de opleiding. De combinatie van major- en keuzevakken vormt een natuurwetenschappelijke basis en, afhankelijk van interesses, verbreding of verdieping in (verschillende) gebieden.