Major Medische Wetenschappen en Technologie

De Bacheloropleiding Biomedische Technologie met als specialisaties de majoren Biomedische Technologie (BMT) en Medische Wetenschappen en Technologie (MWT) heeft tot doel de studenten kennis, inzicht en vaardigheden bij te brengen op het gebied van Biomedische Technologie.

De kennis van (bio)medische wetenschappen kun je als biomedisch ingenieur gebruiken om de medische zorg te verbeteren. Door het gebruik van technologie kun je behandelmethoden ontwikkelen of je richten op vraagstukken met betrekking tot detectie, interventie of preventie.

Tijdens de opleiding bestudeer je het menselijk lichaam en het functioneren ervan. De technische, biologische en medische aspecten maken het een zeer gevarieerde studie.

Tijdens het eerste jaar (de Propedeuse) ervaar je hoe de technische wetenschappen relevant zijn voor en toegepast worden op vraagstukken uit de geneeskunde en de gezondheidswetenschappen. Het vormt de (ori├źnterende) basis van de opleiding.

Verbreding en verdieping vinden plaats in jaar 2 en 3 van de opleiding. De combinatie van major- en keuzevakken vormt een natuurwetenschappelijke basis en, afhankelijk van interesses, verbreding of verdieping in (verschillende) gebieden.