Major Technische Bedrijfskunde

Bij de Major Technische Bedrijfskunde krijg je vakken op het gebied van wiskunde, technische bedrijfskunde en integratie (combinatie van de technische en bedrijfskundige vakken). Gemiddeld besteed je de helft van je tijd aan technisch bedrijfskundige vakken en de andere helft aan wiskunde en integratie.

Keuzeruimte
Daarnaast bestaat een kwart van je Bacheloropleiding uit vrije keuzeruimte. Hiermee breng je accenten aan in je opleiding. Je kunt ervoor kiezen om je kennis te verbreden door vakken uit een ander vakgebied te volgen of je kunt je juist verdiepen in je eigen vakgebied.
Al vanaf het eerste jaar start je met jouw keuzeruimte. Bij het maken van jouw keuzes sta je er niet alleen voor. Ervaren coaches van de TU/e geven je van het begin tot het einde van je studie persoonlijk advies en helpen jou bij het samenstellen van je keuzeruimte. 

Basisvakken
Naast de vakken van je Major volg je een aantal basisvakken, zoals wiskunde en natuurwetenschappen, en je leert ontwerpen. Je maakt je professionele vaardigheden eigen als samenwerken en organiseren. Deze vakken geven je de stevige basis die je als ingenieur nodig hebt.

USE-vakken
Ten slotte kies je zogenaamde USE-vakken. USE staat voor User, Society en Enterprise. Deze vakken laten je zien dat technologie altijd functioneert in een bredere context. Ingenieurs ontwikkelen technologie voor gebruikers, om bij te dragen aan de oplossingen voor maatschappelijke problemen en om economische kansen te creƫren voor bedrijven.

Klik hier voor meer informatie over het curriculum.