Oriëntatie

Als je een tijdje naar het buitenland wilt voor je studie spelen er allerlei vragen. Op deze pagina vind je praktische informatie die je helpt bij het regelen van je buitenlandse studie of stage. 

International Office 

Vraag advies bij het International Office van ESA over: 

  • (partner) universiteiten in het buitenland 
  • beursmogelijkheden 
  • studie/stagereisverzekering van de TU/e; deze is gratis 
  • internationale studentenverenigingen 
  • en nog veel meer  

Neem op tijd contact op met het International Office van ESA, voor sommige fondsen moet je minimaal 3 maanden voor vertrek een aanvraag indienen. Je kunt ook contact opnemen met jouw facultaire internationaliseringscoördinator of (stage)begeleider om te vragen of er concrete mogelijkheden zijn voor een exchange of stage. 

Reisverslagen van andere studenten 

Het is handig om de reisverslagen van TU/e studenten die naar het buitenland zijn geweest voor studie of stage eens te lezen. Je kunt inspiratie opdoen of je een beter beeld vormen van wat je te wachten staat in jouw land/stad van voorkeur. 

Reisverslagen ontwikkelingslanden 

Op de website van de TU/e University Committee Technology for Global Development (TGD) vind je reisverslagen van studenten die een stage in een ontwikkelingsland deden. 

Internet 

De meeste buitenlandse universiteiten bieden speciale informatie aan voor exchange-studenten via de website van hun International Office. Ook kun je de website van Nuffic bekijken voor meer informatie over een unieke buitenlandervaring. 

Direct naar

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met drs. Petri van de Vorst op via 040 - 247 4312 of onderstaand contactformulier.  

Contact