Beurzen en fondsen

Als je naar het buitenland gaat voor een stage of exchange, heb je misschien recht op een beurs of bijdrage uit een fonds. ESA/IO heeft een aantal van deze beurzen en fondsen in beheer. De medewerkers kunnen je ook informeren over andere externe fondsen. 

Waar vind je beurzen, fondsen en giften?

VSBfonds Beurzen 2022

Elk jaar stelt het VSBfonds beurzen beschikbaar voor bevlogen en gemotiveerde studenten, die na afronding van hun bachelor- of masterprogramma verder willen studeren of onderzoek willen doen aan een universiteit in het buitenland. De TU/e mag elk jaar een aantal beurskandidaten voordragen (én 1 reservekandidaat). Wil je in aanmerking komen voor een beurs vanuit het VSBfonds, dan moet je afstuderen (of afgestudeerd zijn) tussen 1 maart 2020 en 31 december 2022. Je vervolgstudie in het buitenland mag pas na 1 juli 2022 beginnen en uiterlijk 1 maart 2022 moet je je aanvraag indienen. 

Contactpersoon voor de VSBfonds beurzen is Petri van de Vorst.

Aanmelden voor een TU/e Mobiliteitsbeurs

Met het onlinesysteem Mobility Online regel je alles op één plek rondom je verblijf in het buitenland. Hier kun je ook een aanvraag voor een door de TU/e gecoördineerde beurs indienen voor jouw exchange of internship/project in het buitenland. 

Aanbevelingsbrief

Voor een aantal externe fondsen van stichtingen en organisaties is een aanbevelingsbrief van een studentendecaan vereist. Je kunt hiervoor contact opnemen met Petri van de Vorst. Zij kan je verder informeren en helpen aan de betreffende brief.

Direct naar

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met Goingabroad op via onderstaand contactformulier. 

Contact