Track Medical Imaging

In samenwerking met de Divisie Beeld van het Universitair Medisch Centrum Utrecht bieden we een speciale Master’s track, genaamd Medical Imaging (MIx). Deze speciale Master’s track, die start per september 2017, heeft als doel de nieuwe generatie wetenschappers en ingenieurs op te leiden in de medische beeldvorming en -verwerking.

Dit multidisciplinaire vakgebied, dat een steeds belangrijkere rol speelt binnen de geneeskunde, heeft een significante impact op de huidige en toekomstige gezondheidszorg. De opleiding combineert elementen uit de natuurkunde, wiskunde, informatica, biomedische wetenschappen en biologie. Deze track biedt studenten optimale mogelijkheden door gebruik te maken van de expertise en de aanwezige apparatuur van beide instituten (het Center for Image Sciences in Utrecht en de faculteit Biomedische Technologie in Eindhoven). Studenten hebben toegang tot de state-of-the-art faciliteiten bij beide universiteiten. Het programma bestaat uit een mix van vakken, onderzoek gedreven stages, (internationale) externe stages en een diepgaand onderzoeksproject. Studenten kunnen zich specialiseren in o.a. beeldacquisitie, beeldanalyse, computer-aided diagnose en beeldgeleide behandelingen.

Het programma traint multidisciplinaire onderzoekers om te innoveren op de kruising van biomedische wetenschappen, technologie en klinische applicaties. Bekijk deze website regelmatig voor de meest recente ontwikkelingen.

NVAO Accreditatie

Deze special master’s track is formeel een track binnen de masters Biomedical Engineering en Medical Engineering, welke zijn geaccrediteerd bij de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).