Leer/werk opleiding leraren

Bij ESoE kun je ook de lerarenopleiding volgen in het kader van de landelijke programma's: 

a.      Onderwijstrainee (OTS)

b.      Eerst de Klas (EdK)

c.      Zij-instromers

Kort gezegd zijn dit leer/werk trajecten. Voor de eerste twee geldt een landelijke intake procedure. Meer informatie vind je achter de links hierboven.

Inschrijving

Wanneer je bent geselecteerd in het kader van ‘Eerst de Klas’ (EdK) of ‘Onderwijstraineeship’ (OTS) moet er een inschrijving komen bij de TU/e.  Je hoeft je echter niet zelf bij STU aan te melden. In plaats daarvan vul je het EdK/OTS-aanmeldingsformulier in dat ESoE daarvoor beschikbaar heeft gesteld. ESoE meldt jullie bij de TU/e aan. Betaling vindt plaats op basis van een toegestuurde rekening – geen collegegeld. Na aanmelding en betaling heb je toegang tot de TU/e faciliteiten. EdK en OTS geven ESoE bericht van je selectie, je vooropleiding en testresultaten. Op basis daarvan wordt door de toelatings- en examencommissie een ‘scholings- en begeleidingsovereenkomst’ opgesteld. Deze wordt aan jullie ter ondertekening voorgelegd.

Wanneer je deelneemt aan het traject zij-instromers dient de school een aanvraag in bij DUO. Daarna ontvang je een uitnodiging voor een assessment - in de regel van onze partner in Twente. Deze informeert jou over het resultaat. Op basis daarvan maken wij een zogenaamde tripartitie overeenkomst op. Deze beschrijft wat je in de opleiding gaat doen/leren. Daarnaast komt er een begeleidingsovereenkomst met de school. Je TU/e inschrijving heeft de vorm van contractant zij-instromer. Regel dit in overleg met ESoE.