Op deze pagina vind je informatie over onderwijs, praktische zaken, hulp en voorzieningen in coronatijd.

Wat te doen bij coronasymptomen?

We verwachten dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en dat je thuis blijft als je besmettelijk bent, als je coronasymptomen hebt en je geen negatieve testuitslag hebt of als je in quarantaine zit. Kijk voor de actuele quarantaineregels op deze website.

Als je coronasymptomen hebt maar je testresultaat (PCR of zelftest) negatief is, mag je naar de campus komen.

Kun je niet naar de campus komen?

  • Als je door persoonlijke omstandigheden, zoals een ziekte of het feit dat je mantelzorger bent, niet naar de campus kunt komen voor onderwijs, moet je dit melden bij je studieadviseur.
  • Als je een specifiek vak langere tijd niet op de campus kunt volgen, kun je kijken of er door de docent alternatieven worden aangeboden. Voorbeelden van deze alternatieven zijn het delen van sheets en eerder opgenomen colleges. Deze informatie vind je in Canvas. Heeft de docent in Canvas geen alternatieven aangegeven? Neem dan contact op met de docent.
  • Als je ziek bent, positief getest bent op corona of als je coronasymptomen hebt en nog geen negatief testresultaat hebt, kun je gebruik maken van de reguliere ziekmeldingsprocedure. Je licht dan meteen je studieadviseur in.  Je wordt eerst doorverwezen naar de reguliere herkansingsprocedure. Als je niet slaagt voor het tentamen en er geen herkansingsmogelijkheid meer is, heb je de mogelijkheid om bij je examencommissie een tweede poging aan te vragen, maar alleen als je door deze situatie studievertraging zou oplopen. De examencommissie beslist of een extra poging mogelijk en haalbaar is.

Tijdelijk aangepaste regelingen

Voor de harde knip en student mobility gelden tijdelijk nog aangepaste regels.