Op deze pagina vind je informatie over onderwijs, praktische zaken, hulp en voorzieningen in coronatijd.
Wat te doen bij coronasymptomen?
We verwachten dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en dat je thuis blijft als je besmettelijk bent, als je coronasymptomen hebt en je geen negatieve testuitslag hebt of als je in quarantaine zit. Kijk voor de actuele quarantaineregels op deze website.
Als je coronasymptomen hebt maar je testresultaat (PCR of zelftest) negatief is, mag je naar de campus komen.
Kun je niet naar de campus komen?
- Als je door persoonlijke omstandigheden, zoals een ziekte of het feit dat je mantelzorger bent, niet naar de campus kunt komen voor onderwijs, moet je dit melden bij je studieadviseur.
- Als je een specifiek vak langere tijd niet op de campus kunt volgen, kun je kijken of er door de docent alternatieven worden aangeboden. Voorbeelden van deze alternatieven zijn het delen van sheets en eerder opgenomen colleges. Deze informatie vind je in Canvas. Heeft de docent in Canvas geen alternatieven aangegeven? Neem dan contact op met de docent.
- Als je ziek bent, positief getest bent op corona of als je coronasymptomen hebt en nog geen negatief testresultaat hebt, kun je gebruik maken van de reguliere ziekmeldingsprocedure. Je licht dan meteen je studieadviseur in. Je wordt eerst doorverwezen naar de reguliere herkansingsprocedure. Als je niet slaagt voor het tentamen en er geen herkansingsmogelijkheid meer is, heb je de mogelijkheid om bij je examencommissie een tweede poging aan te vragen, maar alleen als je door deze situatie studievertraging zou oplopen. De examencommissie beslist of een extra poging mogelijk en haalbaar is.
Tijdelijk aangepaste regelingen
Voor de harde knip en student mobility gelden tijdelijk nog aangepaste regels.
Meer informatie
-
Studievertraging door ziekte
Als je het coronavirus hebt gehad en daardoor minimaal één maand studievertraging hebt opgelopen, kun je aanspraak maken op het Profileringsfonds. Je kunt bij de studentendecanen terecht voor meer informatie.
Het is belangrijk dat je omstandigheden die leiden tot studievertraging binnen 2 maanden meldt bij je studieadviseur en/of studentendecaan.
Lees meer -
Financiële zaken
Vanwege de coronacrisis neemt de overheid een aantal maatregelen om studenten financieel te helpen. Meer informatie over deze maatregelen vind je op de website van DUO.
Lees meer -
Heb je een vraag?
Op de website www.tue.nl/corona vind je altijd de laatste stand van zaken over corona. Verder kun je ons bij vragen altijd bereiken via info@tue.nl of WhatsApp (06 41683406). Je krijgt dan persoonlijk en snel antwoord.
Lees meer