Medische zorg

In geval van nood bel je altijd 112. Als zich een noodgeval voordoet op de TU/e-campus, bel je de beveiliging op nummer 2222.

Huisarts

Je bent niet verplicht om je in te schrijven bij een huisarts, maar dit wordt wel aangeraden. Een vaste huisarts kent je situatie en houdt zicht op veranderingen in je gezondheid. Je mag zelf een huisarts kiezen. Je kunt een huisarts bij jou in de buurt vinden via Kies uw huisarts, Zorgkaart Nederland of Huisarts.nl.  

Spoedpost

Als je ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed een huisarts nodig hebt, bel je de huisartsenpost. Je krijgt een triagist of doktersassistent aan de lijn die zorgt dat je zo snel mogelijk de juiste hulp krijgt. De spoedpost in Eindhoven is gevestigd in het Catharina Ziekenhuis, Michelangelolaan 2, 5623 EJ Eindhoven, tel. +31 88 876 51 51. Meer informatie kun je vinden op Huisartsenposten Oost-Brabant

Tandarts

Je vindt een tandarts in Eindhoven via Zorgkaart Nederland of Tandartsregister.

Zorgverzekering

In Nederland is het verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Je mag zelf weten of je ook een aanvullende verzekering afsluit. Je kunt je hiermee extra verzekeren voor kosten die de basisverzekering niet vergoedt. Kijk voor meer informatie op Zorgwijzer of op Zorgverzekeringslijn.  

Ben je een internationale student?

  • Het International Office kan een zorgverzekering voor je regelen als je dit aangeeft op je Confirmation Statement. Je bent dan verzekerd voor zowel ziektekosten als aansprakelijkheid via AON Student Insurance. 
  • Als je in je eigen land een ziektekostenverzekering hebt, controleer dan de polis op dekking voor je verblijf in Nederland.
  • In Eindhoven is een huisartsenpraktijk aanwezig die zich richt op internationals: SGE International. Je kan natuurlijk ook terecht bij de overige huisartsenpraktijken in jouw buurt (zie kopje ‘Huisarts)