Administratiekostenregeling

Als je je niet op tijd hebt aangemeld voor een vak in het volgend kwartiel of een tentamen in het huidige kwartiel kun je gebruik maken van de administratiekostenregeling. Je betaalt dan €20,- per vak of tentamen om je na de aanmelddeadline alsnog aan te melden.
De administratiekostenregeling werkt als volgt:

  1.  Controleer of je voldoet aan de ingangseisen van het vak. Deze staan vermeld in de onderwijscatalogus onder ‘ingangseisen’. Voorbeelden van ingangseisen zijn verplichte voorkennis en uitsluiting wegens overlapping.
  2. Als je aan de ingangseisen voldoet, vul je onderstaand formulier in om je aan te melden.
  3. Als we je aanmelding hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail vanuit OSIRIS. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Neem dan direct contact op met de ESA Helpdesk. We kunnen je niet aanmelden voor vakken die al vol zitten.
  4. Enkele dagen later ontvang je een AcceptEmail om de betaling van 20 euro per vak te voldoen. De deadline voor betalen staat vermeld in de AcceptEmail en is niet gelijk aan de AKR-deadline.
  5. Als je betaling is verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail van de ESA Helpdesk. Je aanmelding is dan definitief.

De administratiekostenregeling geldt alleen in een vooraf aangegeven periode. Na het einde van deze periode is deelname aan een vak niet meer mogelijk. Je moet dan wachten tot de eerstvolgende periode dat het vak gegeven wordt.

Uitzonderingen

Ben je door persoonlijke omstandigheden te laat met het aanmelden voor een vak of tentamen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de studentendecaan. Onder persoonlijke omstandigheden verstaan we ziekte, functiestoornissen en bijzondere familieomstandigheden. Als de studentendecaan jouw persoonlijke omstandigheden erkent, melden we je alsnog aan voor een vak of tentamen en hoef je geen administratiekosten te betalen. Als de persoonlijke omstandigheden tijdens een kwartiel ontstaan, bepaalt de docent of deelname aan het vak of tentamen nog mogelijk is.

Meer informatie over de AKR voor studenten van het Bachelor College kun je vinden in art 3.9 lid 1 in de OER. Voor studenten van de Graduate School staat er meer informatie in artikel 3.8 lid 1 (aanmelden voor vakken) en in artikel 4.4 lid 1 (aanmelden voor tentamens).

AKR formulier NL

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een asterisk (*)
Wil je gebruik maken van de administratiekostenregeling? Vul dan onderstaand formulier in.