Wisselen van studie

Binnen het Bachelor College is het mogelijk om te wisselen van major. Het moment waarop je wil wisselen van studie (met ingang van het volgende collegejaar of tijdens het huidige collegejaar) bepaalt de manier waarop je je verzoek tot wisselen indient.

Wisselen van studie met ingang van het volgende collegejaar

Wil je per 1 september van het volgend collegejaar wisselen van studie naar een bacheloropleiding met een studiekeuzecheck (SKC)?  Dien dan je verzoek tot inschrijving in via Studielink. De deadline voor aanmelden is 1 augustus.

Wil je per 1 september wisselen naar een bacheloropleiding met numerus fixus? Dien dan uiterlijk 15 januari je verzoek in via Studielink. Je doorloopt vervolgens dezelfde selectieprocedure die aankomende studenten ook doorlopen. 

Wisselen van studie tijdens het huidige collegejaar

Als je in het huidige collegejaar wil wisselen van studie kun je gebruik maken van onderstaand stappenplan. Je kunt met ingang van elk nieuw kwartiel wisselen van studie. Overweeg je om te wisselen? Bespreek dan zo snel mogelijk jouw mogelijkheden met je huidige studieadviseur en met de studieadviseur van je nieuwe opleiding.

Let op: Je kunt gedurende het collegejaar alleen switchen naar een bacheloropleiding met een studiekeuzecheck (SKC) en dus niet naar een bacheloropleiding met numerus fixus.

Stappenplan

  Wie? Actie
1 Student

Plan tijdig (6 weken voor einde van het kwartiel) een afspraak in met de studieadviseur van je huidige major. Deze kan je op weg helpen met het maken van een nieuwe keuze.

2 Student

Plan een afspraak in met de studieadviseur van je nieuwe major. Deze kan je meer vertellen over de opbouw van de door jou gekozen major en advies geven bij de samenstelling van je nieuwe curriculum.

Het wisselen van studie kan consequenties hebben voor het Bindend Studieadvies (BSA).

3 Student

Meld je aan voor vakken. Let op de aanmelddeadline voor vakken en voorkom dat je administratiekosten moet betalen.

4 Student

Geef de wisseling van je studie door aan het Enrollment Office van Education and Student Affairs (ESA) via dit formulier.


De deadline om dit door te geven is 1 week voor de start van het kwartiel.

5 ESA

Het Enrollment Office verwerkt je verzoek tot wisselen van studie binnen 5 werkdagen. 


Je inschrijving voor je nieuwe major kan pas definitief worden gemaakt nadat je een gesprek met de studieadviseur van je nieuwe major hebt gehad. Je inschrijving voor je huidige major wordt dan beëindigd.

6 Student

Meld bij de onderwijsadministratie (CSA) van je huidige én je nieuwe major dat je wisselt van studie.

7 Onderwijsadministratie

CSA van je nieuwe major maakt op basis van jouw melding het studiepakket in orde.

 

Direct naar