Aanmelden Vakken en Tentamens Bachelor College

Om deel te kunnen nemen aan vakken, tussentoetsen en tentamens moet je zijn ingeschreven voor het vak. Nieuwe eerstejaars Bachelor College studenten worden automatisch aangemeld voor de eerstejaarsvakken van het eerste kwartiel, zodat je goed van start kunt gaan met je studie. Vanaf het tweede kwartiel moet je dit zelf doen. Dit kan tot 20 werkdagen voor de start van het nieuwe kwartiel. Als je niet bent aangemeld voor het vak, kun je het vak (en de daarbij behorende tentamens) niet volgen. De aanmelddeadlines vind je hier.

Deze vakinschrijving maak je zelf in orde via Osiris. Hierbij is het belangrijk te weten dat je je ook kunt aanmelden voor vakken die niet zijn opgenomen in jouw examenprogramma. Voor meer informatie, zie Goedkeuring Examenprogramma

Mocht je twijfels hebben of de vakken voldoen aan de eisen, dan kun je contact opnemen met je studieadviseur.

Stappenplan reguliere aanmelding vakken via Osiris

1. Controleer of je voldoet aan de vak eisen:

2. Aanmelden via Osiris → Inschrijven →  Inschrijven voor cursus of toets

Voor een visuele handleiding klik je op Register Osiris

3. Na aanmelding voor een vak krijg je een e-mailbevestiging van je aanmelding. Indien je geen e-mail hebt gehad neem je nog dezelfde dag contact op met de ESA helpdesk zodat dit opgelost kan worden en voorkomen wordt dat je administratiekosten moet betalen.

LET OP:

• Aanmelden voor vakken kan tot uiterlijk 20 werkdagen voor de start van het nieuwe kwartiel.

• Nieuwe eerstejaars Bachelor College studenten worden automatisch aangemeld voor de eerstejaarsvakken van het eerste   kwartiel. Vanaf het tweede kwartiel moet je dit zelf doen.

• Als je niet bent aangemeld voor het vak, kun je het vak niet volgen en het tentamen niet maken.

• Vakken die niet goedgekeurd zijn voor je examenprogramma, zijn extra-curriculair en tellen niet mee voor je diploma.

Wat te doen als je te laat bent met aanmelden voor een vak?

Controleer de deadlines voor het regulier aanmelden voor vakken. Ben je te laat dan is deelname aan vakken nog mogelijk door het betalen van administratiekosten (tot de deadline voor het betalen van administratiekosten). In dit geval moet je het volgende doen:

1. Controleer in Osiris of je voldoet aan onderstaande aanmeld-eisen:

2. Ga naar de balie van het Education and Studenten Affairs Desk in het Metaforum (MF1.300 - Ma-Vrij 8:30 – 17:00 uur ) om de administratiekosten te voldoen via PIN à €20 per vak. Neem je campuskaart mee en vermeld de vakcodes.

3. Na betaling krijg je binnen 30 minuten een e-mail bevestiging van je betaling. Indien je geen e-mail hebt gehad neem je DIRECT contact op met de ESA helpdesk zodat dit opgelost kan worden.

4. Nadat je aangemeld bent door de ESA helpdesk ontvang je een bevestiging van je vakaanmeldingen per e-mail. Geen bevestigingsmail = geen aanmelding; neem dan direct contact op met de ESA helpdesk.

LET OP: Na het einde van de administratiekosten periode is deelname aan een vak niet meer mogelijk. Je zult dan moeten wachten tot de eerstvolgende periode dat het vak gegeven wordt.