PlanApp

Je kunt nu het onderwijsaanbod voor het studiejaar 2019/2020 inzien in de Onderwijscatalogus van Osiris. Ook de nieuwe Planapp is vanaf nu te gebruiken.

Eerstejaars studenten

Als eerstejaars student gebruik je de nieuwe PlanApp om je persoonlijke studieplan uit te stippelen. Dat gaat nog makkelijker dan in de oude PlanApp. Omdat deze PlanApp is geïntegreerd in Osiris kent het systeem het verplichte gedeelte van je studieprogramma. Dat geeft je een startpunt: je basisvakken en majorvakken zijn dus al ingevuld. Nu is het aan jou om je studieplan verder te vullen met USE-vakken, keuzevakken en keuzepakketten. In de Onderwijscatalogus in Osiris vind je uitgebreide beschrijvingen van al deze zaken.

Tweedejaars student of hoger

Jouw examenprogramma (voorheen studiepakket) is reeds goedgekeurd. Dat betekent dat je via de PlanApp geen nieuwe planning kunt indienen ter goedkeuring. Je examenprogramma kun je raadplegen via het Studievoortgangsoverzicht (SVO) in Osiris Student.

Conceptplanning

De nieuwe Planapp kun je gebruiken om je te oriënteren op vakken die volgend jaar gegeven worden. Tip: maak daarvoor een conceptplanning aan via de nieuwe PlanApp. In een conceptplanning kun je zelf je vakken toevoegen.

Het is de bedoeling dat jouw volledige examenprogramma (zie het SVO) ook getoond wordt in de PlanApp. Om daarvoor te zorgen voeren we in de komende weken een conversie uit, waardoor alle gevolgde vakken netjes worden gepresenteerd in je PlanApp overzicht. Houd er rekening mee dat wijzigingen in het definitieve planningsoverzicht na deze conversie verloren gaan. Daarom de tip om alleen een nieuwe conceptplanning te creëren. Deze conceptplanning blijft na de conversie wel behouden.

Wanneer we jouw volledige examenprogramma hebben geconverteerd naar de PlanApp, stellen we je hiervan per mail op de hoogte.

Klopt er iets niet?

Is de inhoud van je SVO niet in lijn met het eerder goedgekeurde examenprogramma, of heb je andere inhoudelijke opmerkingen over je SVO, geef dit dan bij voorkeur door middel van een e-mail door aan je onderwijsadministratie. Mocht je een wijziging in je examenprogramma willen doorvoeren dan dien je een wijzigingsverzoek in te dienen bij de examencommissie via je onderwijsadministratie.

Meer informatie

In de rechterzijbalk vind je de handleiding. In dit filmpje wordt het proces nog eens duidelijk uitgelegd. Heb je hierna nog vragen? Neem dan contact op met de helpdesk via mytue@tue.nl of  (040-247) 3826.