SFC02 - Training uitstelgedrag aanpakken

Doelgroep

Studenten vanaf het tweede jaar van de bachelor, die zichzelf steeds weer voornemen om aan de slag te gaan, maar het toch niet doen. Ze lopen hierdoor studievertraging op en missen de aansluiting in het reguliere onderwijsprogramma.

Leerdoelen

  • leren herkennen van uitstelgedrag en de redenen van uitstellen;
  • het organiseren van je studie;
  • consequenter en efficiënter omgaan met je tijd.

Inhoud

Morgen ga ik echt beginnen! Als je je vandaag met die gedachte bezighoudt is deze training wellicht iets voor jou. Indien je regelmatig je studietaken uitstelt, uiteindelijk tot het laatste moment wacht en daardoor minder vakken haalt dan je had willen halen....dan kun je bij ons terecht! In deze training wordt de nadruk gelegd op het organiseren van je studie en je leven eromheen. Natuurlijk wordt aandacht besteed aan studiemanagement, maar ook aan de redenen waarom je uitstelt.

Startdata

In week 1 en 4 van ieder kwartiel. De 'face to face' bijeenkomsten zijn 1x per veertien dagen op een vast moment. In de tussenliggende periodes werk je plaats- en tijd onafhankelijk aan het aanpakken van je uitstelgedrag door middel van online feedback en opdrachten. Meer informatie over de training kun je vinden op Osiris.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar stu.trainingen@tue.nl onder vermelding van je naam, studentnummer en de training die je wilt gaan volgen (in dit geval SFC02). Voorafgaand aan je deelname krijg je een uitnodiging voor een individueel intakegesprek waarbij bepaald wordt of de training inderdaad past bij je hulpvraag.