SFC29 - Plannen en doelen stellen voor studenten met ASS en/of AD(H)D

Doelgroep

Studenten met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder (AD(H)D).

Leerdoelen

Studenten met ASS of AD(H)D hebben vaak moeite met het plannen en organiseren van hun studie. In deze werkgroep haken we daarop in. Door het maken van planningen leer je hoe je doelen en deadlines kunt behalen.

Inhoud

Je krijgt uitleg over hoe een goede planning eruit zou moeten zien en gaat daarna zelf aan de slag met plannen. Wekelijks laat je jouw planning voor de komende week zien en evalueer je hoe het de afgelopen week is gegaan. De groep wisselt tips uit om beter en makkelijker te kunnen studeren.

Startdata

De werkgroep is doorlopend, gedurende het hele collegejaar. Je kunt aan het begin van het kwartiel instromen. Aan het eind van het kwartiel wordt bepaald of je het volgende kwartiel doorgaat met de werkgroep of uitstroomt. In principe neemt elke student minimaal twee kwartielen deel.

Aanmelden kan door online een Persoonlijke Afspraak (individueel intakegesprek) te maken met een studiemanagementadviseur. Vermeld svp in de Afspraak tekst voor welke de training je wilt volgen (bv. intakegesprek SFC29 Plannen en Doelen stellen voor studenten met AD(H)D.

Tijdens dit gesprek wordt bepaald of de training inderdaad past bij je hulpvraag. > Maak online een persoonlijke afspraak