Welke notebook

Ieder jaar wordt er op de TU/e een notebook aangeboden aan de eerstejaars bachelor studenten. Deze wordt door een aantal specialisten geselecteerd en wordt compleet afgeleverd inclusief geïnstalleerde software. Je kunt een notebook uit de notebookregeling dus direct voor je studie gebruiken!

Bij de selectie zijn algemene-, grafische- en mechanische performance performance belangrijke factoren. Maar er wordt natuurlijk ook gekeken naar een zo gunstig mogelijke prijs.

Voor studiejaar 2019-2020 is de Lenovo Thinkpad P1 gekozen. Je kunt de specificaties voor dit systeem vinden onder Downloads in de rechterbalk van deze pagina. Deze notebook voldoet aan alle eisen om gedurende je hele studie voorzien te zijn van een goede notebook.

Als een upgrade van de harde schijf of RAM wenselijk is dan je deze zelf aanschaffen en kosteloos laten inbouwen bij IMS Services/Student. Ook voor advies over het uitbreiden van de harde schijf of het werkgeheugen kan de student terecht bij IMS Services/Student.

Accessoires

Bij de notebook wordt een accessoirepakket geleverd met daarin onder andere een rugzak, muis, veiligheidskabel en netwerkkabel.

Software

De notebook wordt ieder jaar gebruiksklaar aangeleverd. Zoals gezegd is dit inclusief geïnstalleerde software.

Deze software kan in vier groepen onderverdeeld worden: het besturingssysteem, de algemene basissoftware, de facultaire basissoftware en de opleidingssoftware.

De ondersteuning voor deze programma’s kan verkregen worden bij het centrale ondersteuningspunt ICT Services Student. Deze bevindt zich in het Metaforum.

Onder de algemene basissoftware vallen onder andere: office suite, virus software en KANS software. Deze lijst verschilt per jaar. De opleidingssoftware is per opleiding samengesteld en dus opleidingsspecifiek.

Op de website ICT Services Student vind je een volledige lijst van beschikbare software en naar de software voor instellingsgebruik.