Buitenland en stages

De TU/e vindt het belangrijk dat haar studenten een internationale ervaring opdoen tijdens hun studieperiode aan de TU/e. De doelstelling van de TU/e Graduate School is dat iedere afgestudeerde MSc student op enig moment binnen zijn studie een international experience heeft ondergaan. Deze international experience kan behaald worden door een exchange periode bij een van de partneruniversiteiten, een internationale stage bij een bedrijf, instituut of universiteit in het buitenland uit te voeren of een gedeelte van het afstudeerproject in het buitenland te doen.

Ben je geïnteresseerd in een studieperiode of een stage in het buitenland? Een buitenlandse studie of stage is een goede kans om in aanraking te komen met andere culturen en talen. Door te studeren of te werken in het buitenland doe je ervaring op in een internationale (werk)omgeving en ervaar je hoe in andere landen zaken worden aangepakt. Je leert er dus enorm veel van. En natuurlijk leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen. Daarnaast is een buitenlandse studie of stage een mooie aanvulling op je Curriculum Vitae.

Veel succes met het maken van je keuze!

Inloopspreekuur Going Abroad

Wil je meer informatie of heb je specifieke vragen over visa en verzekeringen? Kom dan naar ons inloopspreekuur: Iedere dinsdagmiddag van 16:00 - 17:00 uur bij de ESA Service Desk in het MetaForum.

Facebook

Speciaal voor studenten die voor exchange of stage naar het buitenland (willen) gaan hebben wij een besloten Facebook groep opgericht.

Via de deze groep kun je in contact komen met medestudenten die naar jouw land van bestemming gaan, zijn of zijn geweest.