Aanmelding

Wanneer je in het buitenland voor een exchange periode wil gaan studeren aan partner universiteit, moet je je, na overleg met de internationaliseringscoördinator van je eigen faculteit, aanmelden bij deze buitenlandse instelling. De ontvangende instelling heeft over het algemeen een aantal formulieren van je nodig:

 

  • Student Application Form: dit formulier ontvang je via je gastinstelling of kan je downloaden via de website van deze universiteit. Wanneer de gastinstelling niet beschikt over een standaard Student Application Form, vraag dan welke informatie zij van je nodig hebben om je te kunnen registreren als exchange student.
  • Transcript of Records (cijferlijst): de studentenadministratie van je faculteit kan, wanneer je daar expliciet om vraagt, een Engelstalige cijferlijst (z.g.n. ‘Transcript of Records) voor je maken waarop alle vakken en cijfers die je tot dan toe aan de TU/e hebt behaald zijn vermeld.

Wanneer je alles hebt geregeld met je gastinstelling is het van belang om je definitieve studieprogramma of inhoud van je stage vast te leggen in een Learning Agreement.