Oriëntatie

Je hebt waarschijnlijk een heleboel vragen wanneer je voor een studieperiode naar het buitenland wil gaan. Hier vind je meer informatie hoe je een buitenlandse studie of stage kan regelen.

International Office

Vraag advies bij het International Office van ESA. De ESA/IO-medewerkers kunnen je advies geven over:

  • Universiteiten in het buitenland
  • Beursmogelijkheden
  • De gratis studie/stage reisverzekering van de TU/e
  • Internationale studentenverenigingen
  • Alle andere zaken die komen kijken bij het regelen van een internationale studie of stage

Het is handig om op tijd contact op te nemen met ESA/IO. Sommige externe fondsen moeten namelijk vaak minimaal 3 maanden voor je vertrek worden aangevraagd.

Reisverslagen van andere studenten

Het is handig om de reisverslagen van TU/e studenten die naar het buitenland zijn geweest voor studie of stage eens na te lezen voor inspiratie of om een beeld te krijgen wat je kan verwachten in jouw land/stad van voorkeur.

De verslagen bevatten informatie over de voorbereidingen, financiële zaken, visa, huisvesting, cultuur van het land en andere praktische tips.

De ervaringsverslagen van TU/e studenten zijn hier te vinden:

Reisverslagen ontwikkelingslanden

Via onderstaande link van TU/e University Committee Technology for Global Development (TGD) kan je reisverslagen van studenten die een stage in een ontwikkelingsland hebben gedaan bekijken:

https://www.tue.nl/en/university/about-the-university/technology-for-global-development/education/examples-of-thesis-projects-and-internships/ 

Internet

Via internet vind je ook veel informatie: veel buitenlandse universiteiten bieden speciale informatie aan voor exchange studenten via de website van hun international office.

Gastuniversiteit of bedrijf

Neem contact op met je gastuniversiteit of bedrijf via je facultaire internationaliseringscoördinator of je (stage)begeleider aan de TU/e om te vragen of er concrete mogelijkheden zijn voor een exchange of stage.