Beurzen en Fondsen

ESA/IO kan je meer vertellen over beurzen en je voorzien van de benodigde aanvraagformulieren. Er zijn beurzen beschikbaar voor zowel binnen als buiten Europa en zowel voor studie als stage.

Neem contact op met ESA/IO voor informatie over fondsen als Fonds International Experience, Erasmus+ Studie, Erasmus+ Placement, Culturele Verdragen, Fulbright, VSBfonds Beurzen, Cultuurfonds Beurzen.

Voor het vinden van andere financieringsbronnen voor je buitenlandse studie of stage kun je de Nuffic beursopener raadplegen: dit is een vrij volledige database waarmee studenten beurzen en giften van diverse stichtingen en organisaties kunnen zoeken.

Een andere zoekmachine voor externe fondsen is Scholarshipportal Europe voor zowel reguliere studie in het buitenland als stage en uitwisseling.

De European Funding Guide is daarnaast ook een handige website voor het vinden van externe beursprogramma's.

Aanbevelingsbrief

Voor de aanvraag van een aantal externe fondsen van stichtingen en organisaties is een aanbevelingsbrief van een studentendeceaan vereist. Studenten kunnen contact opnemen met Petri van de Vorst voor meer informatie en de betreffende ondersteunende brief, wanneer van toepassing.

VSBfonds Beurzen 2020

Het VSBfonds stelt ieder jaar beurzen beschikbaar voor bevlogen en gemotiveerde studenten, die na afronding van hun bachelor of masterprogramma verder willen studeren of onderzoek willen doen bij een universiteit in het buitenland.

De TU/e mag voor 2019 2 beurskandidaten voordragen voor een VSBfonds Beurs alsmede 1 reservekandidaat.

Voor studenten die een aanvraag willen doen voor de VSBfonds Beurzen 2020, moet de datum van afstuderen liggen tussen 1 maart 2019 en 31 december 2020. De buitenlandse vervolgstudie mag niet eerder aanvangen dan op 1 juli 2020.

De deadline voor aanvragen van de VSBfonds Beurzen is 1 maart 2020.

Gedetailleerde informatie is te vinden op: www.vsbfonds.nl/beurzen

Studenten die een aanvraag willen indienen kunnen voor extra informatie contact opnemen met ESA/io contactpersoon voor de VSBfonds Beurzen: p.g.j.v.d.vorst@tue.nl