SFC26 - Vergroot je zelfvertrouwen

Voor wie?

Vind je het moeilijk om je mening te geven tijdens projectbijeenkomsten? Voel je je onzeker over hoe je overkomt en wat anderen van je vinden en merk je dat dat je belemmert in bijv. contact maken met anderen? Dan is wellicht de cursus ‘Vergroot je Zelfvertrouwen wat voor jou.

Deze cursus is bedoeld voor alle studenten die last hebben van een negatief zelfbeeld en daardoor minder zelfverzekerd zijn, waardoor ze niet altijd doen wat ze eigenlijk zouden willen. Dit kan dan leiden tot meer negatieve gedachten over zichzelf. 

Wat ga je leren?

Je krijgt meer inzicht in de factoren die een rol spelen bij een negatief zelfbeeld. Vervolgens ga je bekijken welke stappen er nodig zijn om tot een positiever en stabieler zelfbeeld te komen. Hierdoor groeit ook je zelfvertrouwen.

Inhoud

Tijdens 4 bijeenkomsten word je je ervan bewust wat bijdraagt aan het in stand houden van je negatieve zelfbeeld. M.b.v. verschillende oefeningen wordt in een 5-tal stappen de weg gewezen hoe je kan werken aan een positief/realistisch zelfbeeld. Daarbij is het goed om je te realiseren dat je weliswaar gereedschap krijgt aangereikt, maar dat je het zelf in praktijk moet gaan brengen. Het is de bedoeling dat je dus ook buiten de bijeenkomsten veel gaat oefenen. Dat is namelijk de enige manier waarop je ingesleten gedragspatronen kan veranderen.

De groepen zijn klein, 5-8 studenten.

Als je niet zeker weet of dit de juiste cursus is voor jou, kijk dan ook even naar cursus SFC 27 ‘Overwin je Faalangst’. Het belangrijkste verschil is dat ‘Vergroot je Zelfvertrouwen’ focust op gevoelens van onzekerheid en somberheid, veroorzaakt door een negatief zelfbeeld, terwijl ‘Overwin je Faalangst’ meer focust op het omgaan met stress, veroorzaakt door de angst om dingen fout te doen

Startdata

De cursus wordt 2x per kwartiel gegeven. Je kunt meer informatie vinden op Osiris.

Aanmelden kan door online een Persoonlijke Afspraak (individueel intakegesprek) te maken met een studentenpsycholoog. Vermeld svp in de Afspraak tekst voor welke de training je wilt volgen (bv. intakegesprek SFC26 Vergroot je zelfvertrouwen)

Tijdens dit gesprek wordt bepaald of de training inderdaad past bij je hulpvraag. > Maak online een persoonlijke afspraak