SFC27 - Overwin je faalangst

Voor wie?

Ga je met knikkende knieën naar tentamens? Stel je studeren uit, omdat je opziet tegen een beoordeling? Heb je moeite met inleveren van verslagen, omdat je bang bent dat het niet goed genoeg is? Kortom: belemmert de spanning jouw studieprestaties? Dan zou de cursus ‘Overwin je Faalangst’ wat voor jou kunnen zijn.

Deze cursus is bedoeld voor alle studenten die bang zijn om fouten te maken, wat hun studie negatief beïnvloedt.

Wat ga je leren?

Je krijgt meer inzicht in en wordt je meer bewust van de factoren die bij jou stress veroorzaken. Vervolgens ga je aan de slag met wat jou kan helpen om met deze stress om te gaan. 

Inhoud

Tijdens 4 bijeenkomsten word je je bewust van stressfactoren en het effect ervan op jou. Dit helpt je om een gereedschapskistje samen te stellen wat je kunt gebruiken in stressvolle situaties. Daarbij is het goed om je te realiseren dat je weliswaar gereedschap krijgt aangereikt, maar dat je het zelf in praktijk moet gaan brengen. Het is de bedoeling dat je dus ook buiten de bijeenkomsten veel gaat oefenen. Dit is namelijk de enige manier waarop je ingesleten gedragspatronen kan veranderen.

De groepen zijn klein, 5-8 studenten.

Als je niet zeker weet of dit de juiste cursus is voor jou, kijk dan ook even naar cursus SFC 26 ‘Vergroot je Zelfvertrouwen’. Het belangrijkste verschil is dat ‘Overwin je Faalangst’ focust op het omgaan met stress, veroorzaakt door de angst om dingen fout te doen, terwijl ‘Vergroot je Zelfvertrouwen’ meer ingaat op gevoelens van onzekerheid en somberheid, veroorzaakt door een negatief zelfbeeld.

Startdata

De cursus wordt 2x per kwartiel gegeven. Je kunt meer informatie vinden op Osiris.

Aanmelden kan door online een Persoonlijke Afspraak (individueel intakegesprek) te maken met een studentenpsycholoog. Vermeld svp in de Afspraak tekst voor welke de training je wilt volgen (bv. intakegesprek SFC27 Overwin je faalangst)

Tijdens dit gesprek wordt bepaald of de training inderdaad past bij je hulpvraag. > Maak online een persoonlijke afspraak