SFC25 - Stress & Burnout Prevention

Voor wie?

Stress Preventie: Worstel je met stress als gevolg van studie- of persoonlijke problemen, blijf dan niet alleen aanmodderen maar vraag hulp!

Een beetje adrenaline is nodig om goed te presteren. Maar als de spanning te hoog oploopt, dan is er sprake van studiestress. Bijvoorbeeld als je altijd bloednerveus bent voor tentamens of presentaties. Als je last hebt van blackouts. Of als je met je studieboeken opstaat en naar bed gaat (of ze juist angstvallig gesloten houdt). 
 

Wat ga je leren?

Deze training helpt je om op een gezonde manier met stress en stressvolle situaties om te gaan. Je leert welke ontspanningsactiviteiten bij jou past en hoe je een plan kunt maken om deze te realiseren. Je leert bovendien ontspanningsoefeningen en hoe je negatieve gedachten te lijf kunt gaan.

Inhoud

Korte samenvatting van de training:

  • Uitleg over de effecten van stress.
  • Onderzoeken wat de stressbronnen zijn. Samen manieren bedenken om deze aan te pakken.
  • Aanleren van verschillende stress coping strategieën. Allemaal gebaseerd op de wetenschap.
  • Het leren van ontspanningsoefeningen die gemakkelijk en snel toegepast kunnen worden.
  • Bespreekbaar maken van stress en hoe je het beste hulp kan vragen.

Aanmelden

Aanmelden kan door online een Persoonlijke Afspraak (individueel intakegesprek) te maken met een studentenpsycholoog. Vermeld svp in de Afspraak tekst voor welke de training je wilt volgen (bv. intakegesprek SFC25 Stress & Burnout Prevention)

Tijdens dit gesprek wordt bepaald of de training inderdaad past bij je hulpvraag.> Maak online een persoonlijke afspraak