SFC26 - Vergroot je zelfvertrouwen

Voor wie?

Vind je het moeilijk om je mening te geven tijdens projectbijeenkomsten? Voel je je onzeker over hoe je overkomt en wat anderen van je vinden en merk je dat dat je belemmert in bijv. contact maken met anderen? Dan is wellicht de cursus ‘Vergroot je Zelfvertrouwen’ wat voor jou.

De cursus ‘Vergroot je zelfvertrouwen’ is speciaal bedoeld voor TU/e-studenten die last hebben van een negatief- en niet realistisch zelfbeeld. Het is een training voor studenten die te vaak te negatief tegen zichzelf aankijken, maar die ‘ergens’ wel weten dat dit negatieve zelfbeeld eigenlijk niet klopt.

Wat ga je leren?

De cursus heeft als doel: Een beter, meer realistisch, beeld krijgen van jezelf. Leren meer aandacht te hebben voor je mooie en waardevolle eigenschappen / kanten.

Inhoud

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten die elk twee college-uren duren. Per cursus nemen maximaal vijf studenten deel.

De focus van de cursus ligt op het bijstellen van het zelfbeeld. De cursus is gebaseerd op de COMET methode (competitive memory training), ontwikkeld door Kees Korrelboom (Korrelboom, 2011). Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, er zal bijvoorbeeld veel gewerkt worden met imaginatie oefeningen.

Je zult buiten de bijeenkomsten om veel moeten gaan oefenen met de aangereikte tools. Er wordt verwacht dat je minimaal zes dagen per week op zijn minst 30 minuten oefent. Een negatief zelfbeeld ontstaat bijna nooit plotseling, maar juist geleidelijk in de loop van de jaren. Het veranderen ervan kost dan ook tijd! Na vijf bijeenkomsten van de cursus is je negatieve zelfbeeld niet opeens verdwenen. Ook daarna nog vergt het aandacht en oefening.

Als je niet zeker weet of dit de juiste cursus is voor jou, kijk dan ook even naar de andere cursussen die aangeboden worden zoals ‘Stress and Burnout Prevention’ of ‘Overwin je Faalangst’.

Materiaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van het werkboek ‘Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen’ van Kees Korrelboom (ISBN: 97890 313 9057 1). Je kunt een exemplaar van dit werkboek lenen. Hiervoor vragen wij €25 borg, te voldoen tijdens de eerste bijeenkomst.

Startdata

De cursus wordt een aantal keer per studiejaar aangeboden, afhankelijk van de vraag.

Aanmelden kan door online een persoonlijke afspraak (individueel intakegesprek) te maken met een studentenpsycholoog. Vermeld s.v.p. in de afspraak tekst welke cursus je wilt volgen (bv. intakegesprek SFC26 Vergroot je zelfvertrouwen).

Tijdens dit gesprek wordt bepaald of de cursus inderdaad past bij je hulpvraag. Maak online een persoonlijke afspraak.