SFC27 - Overwin je faalangst

Voor wie?

Ga je met knikkende knieën naar tentamens? Stel je studeren uit, omdat je opziet tegen een beoordeling? Heb je moeite met het inleveren van verslagen, omdat je bang bent dat het niet goed genoeg is? Vermijd je naar een feestje te gaan, omdat je bang bent dat anderen je niet leuk vinden? Ben je bang in een projectgroep je mening te geven? Dan zou de cursus ‘Overwin je Faalangst’ wat voor jou kunnen zijn.

De cursus ‘Overwin je faalangst’ is speciaal bedoeld en ontwikkeld voor TU/e-studenten die faalangst ervaren op één of meerdere gebieden van hun leven, bijvoorbeeld op het gebied van studie of sociale interactie.

Wat ga je leren?

Je krijgt meer inzicht in en wordt je meer bewust van de factoren die bij jou angst veroorzaken. Vervolgens ga je aan de slag met je negatieve automatische gedachten en eventueel disfunctioneel gedrag, om zo de faalangst te verminderen.

Inhoud

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten die elk twee college-uren duren. Per cursus nemen maximaal acht studenten deel.

De focus van de cursus ligt op het bijstellen van negatieve automatische gedachtenpatronen en het aanleren van meer helpende en realistische gedachtenpatronen. Er wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie.

Na iedere bijeenkomst is er een aantal huiswerkopdrachten. Het is belangrijk dat deelnemers tussen de bijeenkomsten door oefenen met de aangereikte tools. Faalangst ontstaat bijna nooit plotseling, maar juist geleidelijk in de loop van de jaren. Het veranderen ervan kost dan ook tijd! Hoe meer oefening, hoe sneller en groter het resultaat. Na vijf bijeenkomsten van de training is de faalangst eigenlijk nooit helemaal verdwenen. Ook daarna nog vergt het oefening.

Als je niet zeker weet of dit de juiste cursus is voor jou, kijk dan even naar de andere cursussen die aangeboden worden zoals ‘Vergroot je zelfvertrouwen’ en ‘Stress and Burnout Prevention’.

Startdata

De cursus wordt een aantal keer per studiejaar aangeboden, afhankelijk van de vraag.

Aanmelden kan door online een persoonlijke afspraak (individueel intakegesprek) te maken met een studentenpsycholoog. Vermeld s.v.p. in de afspraak tekst welke cursus je wilt volgen (bv. intakegesprek SFC27 Overwin je faalangst).

Tijdens dit gesprek wordt bepaald of de cursus inderdaad past bij je hulpvraag. Maak online een persoonlijke afspraak.