SFC28 - Zeker presenteren

Voor wie?

Ben je erg gespannen voor je presentatie, zie je er als een berg tegenop en presenteer je daardoor ook minder goed? Dan zou de cursus ‘Zeker Presenteren’ wat voor jou kunnen zijn.

Deze cursus is bedoeld voor alle studenten die gespannen zijn voor presentaties.

Wat ga je leren?

Het doel van deze training is dat je leert omgaan met spanning bij het geven van een presentatie. Je krijgt inzicht in de factoren die bij jou de spanning veroorzaken en je leert hoe je daar beter mee om kan gaan. Daarnaast wordt waar nodig aandacht besteed aan presentatietechnieken, maar dat is dus niet het hoofddoel van deze cursus.

Inhoud

In de training wordt vooral veel geoefend met het geven van presentaties. 'Doen' staat centraal, want alleen door veel presentaties te geven, neemt de spanning af zo leert de ervaring. Sommige presentaties worden met camera opgenomen zodat je jezelf zo objectief mogelijk terug kan zien: je ziet dan in feite wat het publiek van jou meekrijgt wat helpt om het beeld dat je van jezelf hebt, bij te stellen.

Daarnaast ga je actief aan de slag met de tips & tools die jou helpen om beter met je spanning rondom presenteren om te gaan.
De groepen zijn klein, 3-5 studenten. Het is de bedoeling dat je iedere week een korte presentatie hebt voorbereid. Dat mag ook een presentatie zijn die je al op de plank hebt liggen.

Wanneer je niet zozeer gespannen bent, maar wel behoefte hebt om een keer te oefenen voor een belangrijke presentatie kijk dan even naar ‘Oefen je Presentatie’ onder vakcode SFC 76. 

Startdata

De cursus is doorlopend, dus je kunt ieder moment instromen. We verwachten wel van je dat je minimaal 4 wekelijkse bijeenkomsten achter elkaar bijwoont.

Aanmelden kan door online een Persoonlijke Afspraak (individueel intakegesprek) te maken met een studentenpsycholoog. Vermeld svp in de Afspraak tekst voor welke de training je wilt volgen (bv. intakegesprek SFC28 Zeker Presenteren)

Tijdens dit gesprek wordt bepaald of de training inderdaad past bij je hulpvraag.> Maak online een persoonlijke afspraak