Jouw digitale diploma wacht op je

Binnenkort afstuderen?

25 juni 2024

Binnen de komende paar maanden zullen veel TU/e-studenten hun felbegeerde diploma's in handen hebben. Maar wist je dat je diplomagegevens ook online beschikbaar zijn?

Zodra jouw onderwijsinstelling je afstuderen doorgeeft aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), is een gratis digitaal uittreksel van je diploma beschikbaar in Mijn diploma’s.

Jouw digitale diploma wacht op je

Waarom is dit belangrijk?

Dit uittreksel is een officieel digitaal bewijs van je diploma. Een digitaal uittreksel uit Mijn diploma’s heeft dezelfde waarde als een papieren diploma. Je kunt het uittreksel gebruiken bij sollicitaties of bij aanmelding voor vervolgopleidingen. Deze digitale versie kan ook handig zijn bij verlies of diefstal van het originele document. 

Inloggen op Mijn diploma’s

Je kunt je diplomagegevens bekijken door in te loggen op Mijn DUO. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Als je bent ingelogd, kun je een uittreksel met je diplomagegevens downloaden. Dit uittreksel is een officieel document en een geldig bewijs van je behaalde resultaten. Het heeft een echtheidscertificaat dat bewijst dat het document origineel is en door DUO is afgegeven. Let op: gebruik het digitale uittreksel alleen digitaal; afdrukken maakt het document ongeldig.

Verder studeren?

Onderwijsinstellingen kunnen de gegevens in Mijn diploma’s inzien om direct te bepalen of je de juiste vooropleiding hebt voor je nieuwe opleiding. Vraagt de instelling toch om een bewijs van je diploma? Dan kun je een uittreksel van Mijn diploma’s mailen.