Binnen de opleidingen van het Bachelor College heb je veel ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interesses en ambities. Wil je je in één vakgebied specialiseren? Of combineer je liever verschillende vakgebieden om je zo breed mogelijk te ontwikkelen? De keuze is aan jou.
Veel ruimte om zelf je studie samen te stellen
-
Kernprogramma
Het kernprogramma vormt het grootste gedeelte van je bacheloropleiding. Het zorgt voor een stevige basis voor je masteropleiding. Het kernprogramma bestaat uit 125 studiepunten, inclusief het Bachelor Eind Project.
-
Keuzeruimte
Tijdens je opleiding krijg je veel keuzeruimte. 25% van je studietijd ben je bezig met de vakken die je zelf kiest, binnen of buiten je faculteit. Zo kun je je eigen profiel als ingenieur ontwikkelen. De keuzeruimte omvat 45 studiepunten.
Lees meer -
ITEC
Het is belangrijk om je als ingenieur bewust te zijn van de impact die technologie op mensen en de maatschappij heeft. Tijdens je bacheloropleiding volg je daarom een Impact of Technology-programma (ITEC).
-
Professional & Personal Development
We vinden het belangrijk dat je tijdens je studie een eigen professionele identiteit ontwikkelt. Dat doe je door academische kennis en vakspecifieke vaardigheden te vergaren, maar ook door zelf-en sociaal bewustzijn te ontwikkelen. Om je daarbij te helpen, volg je tijdens je opleiding een leerlijn Professional & Personal Development (P&PD).
-
Multidisciplinary CBL
In the Multidisciplinary CBL course for second-year Bachelor students, you will work in teams composed of students from different majors, collaborating across disciplinary boundaries. The course offers various projects on various topics, each addressing an open challenge in Engineering Design or Scientific Inquiry.
Lees meer
In 2022/2023 of eerder gestart met je studie? Dan is dit belangrijk voor jou.
Het curriculum van het Bachelor College wordt aangepast. Alle studenten die vanaf 1 september 2023 aan hun bacheloropleiding aan de TU/e beginnen, volgen het nieuwe curriculum. Hoeveel er in het curriculum verandert, verschilt per opleiding. Bij sommige opleidingen gaat er veel veranderen, bij andere opleidingen zijn de veranderingen kleiner.
Als je vóór 1 september 2023 met je bacheloropleiding bent gestart, ga je verder met je opleiding volgens het huidige curriculum. Als je studievertraging hebt of gaat oplopen, dan geldt er doorgaans een overgangsregeling.
De volledige overgangsregeling vind je hier:
- Overgangsregeling OER 2023/2024
- Toelichting overgangsregeling OER 2023/2024
- Overgangsregelingen voor basisvakken 2023/2024
De verwijzing naar artikelen in de OER kan nog wijzigen.
Heb je vragen over het nieuwe curriculum of de overgangsregeling? Bekijk of je vraag in de FAQ staat. We vullen de FAQ steeds aan, dus kijk regelmatig of er updates zijn.
Deze onderdelen van je studie worden anders ingevuld in het nieuwe curriculum
-
Basisvakken
In het nieuwe curriculum van het Bachelor College worden de onderwerpen van de basisvakken geïntegreerd in het kernprogramma. Dit heeft gevolgen voor de basisvakken in het huidige curriculum.
Lees meer -
USE-leerlijnen
USE staat voor User, Society en Enterprise. Technologie, en daarmee ook jij als ingenieur, heeft altijd te maken met de gebruikers, de maatschappij en het bedrijfsleven.
Lees meer -
Coherente pakketten
Op deze pagina vind je het overzicht van alle coherente keuzepakketten op alfabetische volgorde.
Lees meer -
Professionele vaardigheden
Iedere student doorloopt vijf vaardigheidslijnen, de invulling ervan verschilt per opleiding.
Lees meer -
Coaching
Bij het kiezen van vakken en pakketten krijg je coaching van een docent uit jouw major. Je krijgt ook een studentmentor die je helpt met praktische zaken.
Lees meer