Innovation Space

Ontwikkel de competenties die je nodig hebt als ingenieur van de toekomst: een ondernemende mentaliteit, creatief denken op systeemniveau en het vermogen om samen te werken in interdisciplinaire teams. TU/e innovation Space brengt theorie tot leven en stelt je in staat deze noodzakelijke vaardigheden te verwerven die toekomstige werkgevers eisen van toekomstige ingenieurs.

Terwijl je werkt aan uitdagingen die worden aangeboden in interdisciplinaire cursussen en projecten die worden gefaciliteerd door innovation Space, kun je de competenties ontwikkelen die je nodig hebt in je toekomstige ingenieursloopbaan. Je bent in staat een probleem vanuit verschillende perspectieven te bekijken, je eigen projecten te plannen en je bevindingen te communiceren. Het leerproces is zeer effectief, omdat je werkt aan en leert van echte maatschappelijke uitdagingen waarbij je kunt kiezen uit verschillende uitdagingen. Je zit in de bestuurdersstoel van je eigen leerproces. Tegelijkertijd is de universitaire context een veilige ruimte voor try-outs, prototyping en falen.

Elke TU/e-student van elke opleiding kan zich inschrijven voor een vorm van Challenge-Based Learning (CBL) die bij hem of haar past. Jaarlijks volgen meer dan 2.800 studenten een van de 44 bachelor- of mastercursussen die we voor de TU/e-opleidingen faciliteren. Daarnaast bieden we ook een unieke kans voor studenten om deel te nemen aan innovation Space BEP (ISBEP), waar je samenwerkt met studenten van andere afdelingen en aan uitdagingen uit de echte wereld.

Student teams

Naast deze cursussen en projecten is het ook mogelijk om lid te worden van een studententeam om je competenties en vaardigheden te verder te ontwikkelen door aan een innovatief project te werken.

Er zijn meer dan 40 studententeams gehuisvest bij Innovation Space waar meer dan 700 studenten leren door te werken aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van onder andere duurzaamheid, kunstmatige intelligentie, gezondheid en mobiliteit.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op via de form hieronder.

 

Wil je op de hoogte blijven, volg ons op social media!