SFC76 - Oefen je presentatie

Leerdoelen

Experimenteren met verschillende presentatietechnieken. Hierbij is aandacht voor ruimtegebruik, stemgebruik, houding, improvisatie en het betrekken van het publiek. Het is een actieve training, waarbij gebruik wordt gemaakt van een video-opname.

Inhoud

Deze training bestaat uit één bijeenkomst van ongeveer 45 minuten op afspraak met één van de studentenadviseurs van ESA. Het is de bedoeling dat je je presentatie van tevoren hebt voorbereid (powerpoint).

Maximale duur van de presentatie is 15 tot 20 minuten, omdat er anders weinig tijd overblijft om technieken te oefenen en na te bespreken. Mocht je presentatie langer duren, dan presenteer je een gedeelte.

Om zoveel mogelijk profijt te hebben van het oefenmoment, adviseren wij om 2-3 personen mee te nemen als publiek. Op deze manier wordt het presenteren meer realistisch. Je mag zelf kiezen wie je meeneemt, bijvoorbeeld mensen bij wie je je vertrouwd voelt of medestudenten die ook inhoudelijk wat feedback kunnen geven. Mocht het je niet lukken om mensen hiervoor te “strikken”, dan kun je alsnog je opgeven voor het oefenen van je presentatie

 

Inschrijven

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar esatraining@tue.nl met als onderwerp:Aanmelding SFC76 Oefen je presentatie. Je zult daarna uitgenodigd worden voor een oefenmoment. Geef svp aan op welke weekdagen/dagdelen je kunt en/of je een deadline hebt.

 

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. 

Reageren / Contact