Summerschool

Summerschool

Heb je weinig tijd of beperkte ruimte in je studieprogramma, maar toch interesse in het opdoen van een academische internationale ervaring? Denk dan eens aan een Summerschool in het buitenland.

Summerschools worden wereldwijd aangeboden op zeer diverse vakgebieden en een scala aan verschillende onderwerpen. Om een voor jou geschikte Summerschool te vinden kun je de volgende stappen ondernemen.

Zoeken via Summerschool databases

Voorbeelden van databases zijn die van Summerschool UtrechtDAAD - Summerschools in Duitsland (database van de Duitse 'Nuffic') en Fulbright Center, Summerschools in de VS en NAHSS Summer School in Azië.

Via zoekmachines als Google kun je zoeken op de term ‘Summerschool’ en jouw gebied van interesse.

Via de faculteit

Informatie over voor jouw opleiding relevante summerschools komt over het algemeen niet bij ESA binnen, maar bij de faculteiten/vakgroepen zelf. 

Voor meer informatie over interessante summerschools bij partnerinstellingen kun je contact opnemen met de internationaliseringcoördinator van de faculteit of bij de secretariaten van de vakgroepen van je faculteit.

Je zou ook eens kunnen informeren bij docenten en hoogleraren of zij contactpersonen of collega’s in het buitenland hebben die betrokken zijn bij interessante summerschools.

Partneruniversiteiten/samenwerkingsverbanden

De TU/e participeert in een aantal internationale samenwerkingsverbandenals CLUSTER, Santander en Cesaer. Via de sites van de samenwerkingsverbanden en partneruniversiteiten kun je zoeken naar Summerschools.

Daarnaast hebben TU/e en haar faculteiten contacten en/of samenwerkingsovereenkomsten met een groot aantal universiteiten wereldwijd. De internationaliseringscoördinator van je faculteit kan daar meer over vertellen. 

Een overzicht van de universiteiten waarmee de TU/e samenwerkt in het kader van het Europese Erasmusprogramma is hier te vinden.

Internationale studentenorganisaties

Internationale studentenorganisaties als AEGEE en BEST organiseren door heel Europa Summerschools waar studenten aan deel kunnen nemen. Je kan informatie vinden op de algemene sites van deze organisaties, of via hun lokale afdelingen in Eindhoven: AEGEE Eindhoven en BEST Eindhoven.

Direct naar