SFC02 - Training uitstelgedrag aanpakken

Inhoud

Onze 6-weekse training Keep the focus and ACT on your studies is ontwikkeld voor studenten die hun studiegedrag willen verbeteren. Deze training biedt praktische tools en inzichten om effectief om te gaan met uitdagingen zoals uitstelgedrag, perfectionisme, faalangst, onzekerheid en prestatiedruk.  

Tijdens deze training leer je niet alleen obstakels te overwinnen, maar ook om deze te omarmen als natuurlijke onderdelen van jouw studieproces. Door gebruik te maken van de bewezen principes van ACT, ontwikkel je veerkracht en ontdek je hoe je je kunt richten op wat werkelijk belangrijk voor je is.  

De training is gebaseerd op de zes principes van ACT: 

  1. Cognitieve defusie: Creëer afstand van niet-helpende gedachten. Dit principe helpt je academische stress te beheersen door negatieve gedachten minder invloed op je focus en zelfvertrouwen te laten hebben. 

  2. Acceptatie: Leer je emoties te omarmen zonder oordeel. Dit betekent dat je leert om de uitdagingen van het studentenleven te accepteren, stress te erkennen, en te leren er constructief mee om te gaan. 

  3. Hier-en-nu: Blijf mindful en gefocust op het huidige moment. Dit principe helpt je gefocust te zijn tijdens colleges, effectief te studeren, en afleidingen te vermijden die jouw studiegedrag kunnen belemmeren. 

  4. Zelf-als-context: Ontwikkel een flexibel zelfbeeld. Leer tegenslagen te zien als tijdelijk en verbeter je veerkracht bij het omgaan met academische uitdagingen. 

  5. Waarden: Verduidelijk je persoonlijke waarden en maak keuzes die hierbij passen. Dit helpt je je studiegedrag af te stemmen op je eigen waarden, waardoor je keuzes maakt die leiden tot beter studiegedrag. 

  6. Toegewijde actie: Leer heldere doelen te stellen die aansluiten bij je waarden en deze in concrete acties te vertalen. Daarnaast leer je vol te houden in je studie, ook wanneer je obstakels tegenkomt.  

Start

Daarnaast leer je gedurende de training werken met het ACT Keuzepunt. Dit helpt je inzichten te krijgen in het maken van keuzes die in lijn zijn met je waarden en bijdragen aan je studiesucces.  

Deze 6 weken zullen niet alleen je studiegedrag verbeteren, maar ook de manier waarop je uitdagingen in het leven benadert. 

Je kunt jezelf aanmelden door een intakegesprek te plannen met een studiemanagement adviseur. Geef bij het boeken van de afspraak aan dat je jezelf wilt aanmelden voor de training (bijv. intakegesprek SFC02 Keep the focus and ACT on your studies). Tijdens het gesprek zullen we samen kijken of de training op jouw behoeftes aansluit.

Maak online een persoonlijke afspraak