SFC77 - Bestuurstraining

Het is gelukt! Jullie zijn verkozen tot (kandi)bestuur van jullie studie-, studenten-, sport- of cultuurvereniging. En nu? Er breekt een leuke, leerzame en misschien soms ook spannende periode aan.

Wisten jullie dat jullie hiervoor begeleiding kunnen krijgen vanuit de TU/e? Wij verzorgen samen met een team vol enthousiaste collega’s bestuurstrainingen en -coaching op maat.

Klinkt goed, wat kunnen we precies verwachten?

Na aanmelding plannen we een intake in met twee van jullie (kandi)bestuursleden. Daarbij willen we graag meer te weten komen over jullie bestuur en bespreken we een aantal praktische zaken. Ook bekijken we samen jullie wensen en onze mogelijkheden.

Welke trainingen kunnen we volgen?

Misschien hebben jullie zelf al een duidelijk beeld bij wat jullie uit een training willen halen. Zo niet, geen probleem! We hebben een uitgebreide lijst met onderwerpen waaruit jullie kunnen kiezen, deze bespreken we tijdens de intake. Om alvast een idee te krijgen van de mogelijkheden, hebben we ze hieronder op een rijtje gezet:

 • Missie, visie en strategie
 • Communicatie, feedback, samenwerking (één van deze onderwerpen of een combinatie hiervan)
 • Stress & burn-out preventie
 • Besluitvorming
 • Conflicthantering
 • Innerlijke criticus
 • (Persoonlijk) leiderschap
 • Krijg grip op je bestuursjaar en leer prioriteren
 • Vergadertechnieken
 • Acquisitie en relatiemanagement
 • Evalueer je bestuursjaar / Help, mijn bestuursjaar is bijna voorbij

Je kan ook kiezen om de 'Inclusive Leadership' workshops van TINT te volgen: studentenverenigingen worden steeds diverser en leden brengen steeds meer verschillen in taal, gender, culturele en religieuze achtergronden met zich mee. Hoe creëer je een atmosfeer waarin iedereen zich welkom voelt? In de Inclusive Leadership workshops leer je hoe je een omgeving creëert waar er ruimte is voor dialoog en waarin je bruggen bouwt tussen de verschillen. Deze workshops zijn gratis tot en met december 2023 en vanaf januari 2024 kost de workshop 270 euro (incl. belasting) per sessie van 2,5 uur. Voor meer informatie: https://www.tint-eindhoven.nl/workshops-1/#leadership.

Wij zijn niet op zoek naar een training, maar kunnen wel wat hulp gebruiken. Kan dat ook?

Jazeker! In plaats van een training, kunnen jullie ook een teamcoachingsessie inplannen. Daarbij coachen we jullie aan de hand van wat er op dat moment speelt of we begeleiden we jullie bij bijeenkomsten. Voorbeelden hiervan bespreken we tijdens de intake.

Wanneer kunnen we starten?

De meeste (kandi)besturen kiezen ervoor om hun eerste training te volgen voordat ze officieel zijn aangesteld. Andere besturen volgen hun eerste sessie wanneer ze net zijn gestart. Het komt ook voor dat besturen halverwege of tegen het einde van hun bestuursjaar bij ons aankloppen. Onze tip is om er zo snel mogelijk mee te starten, maar jullie zijn altijd welkom!

Wat kost het?

Is je bestuur aangemerkt als ‘topper’, dan kun je vier gratis trainingen of coachsessies volgen (een combinatie van deze twee kan ook). Zo niet, dan zijn de kosten €350 (incl. BTW) per sessie van drie uur. Twijfel je of je bestuur een ‘topper’-status heeft? Dit kun je navragen (of aanvragen) bij je koepel.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met jullie op voor de intake.

We hopen jullie snel te zien!

Kim & Aafke

Aanmeldingsformulier 'Bestuurstraining

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een asterisk (*)
contact gegevens
Training

Direct naar

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. 

Reageren / Contact