Verzekeringen

Als je naar het buitenland gaat voor stage, onderzoek of studie is het verstandig om even stil te staan bij de noodzakelijke verzekeringen. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Vraag je stagebedrijf of gastinstelling of je op je werkplek verzekerd bent voor wettelijke aansprakelijkheid. Zo niet, dan is het aan te raden om dit zelf te regelen. 

Ziektekostenverzekering

Check je ziektekostenverzekering of deze geldig is in het land van bestemming. De basisverzekering biedt werelddekking, maar kijk goed na of die dekking voldoende is voor het land waar je naartoe gaat. Sommige Nederlandse zorgverzekeringen gaan uit van Nederlandse prijzen bij het uitkeren van een bedrag voor gemaakte medische kosten in het buitenland. Dit is niet altijd genoeg. Bekijk of je misschien een aanvullende verzekering moet afsluiten. 

Soms is je Nederlandse zorgverzekering niet meer van toepassing omdat je een stagevergoeding krijgt in het buitenland. Dat betekent dat je een zorgverzekering in het buitenland moet afsluiten. Meer informatie hierover vind je op: 

Collectieve reisverzekering TU/e

De TU/e vindt het belangrijk dat haar studenten goed verzekerd op studie of stage naar het buitenland gaan. Daarom is er een collectieve reisverzekering voor alle studenten die in het kader van hun studie aan de TU/e een internationale studie of stage gaan volgen en daar studiepunten voor ontvangen. Dit kost je helemaal niets. 

Direct naar