Aanmelden voor vakken en tentamens Bachelor College

Als student moet je je inschrijven voor een vak om colleges te kunnen volgen en om tussentoetsen en tentamens te maken. Dit doe je in Osiris. Zorg ervoor dat je je minstens 20 werkdagen voor de start van het nieuwe kwartiel inschrijft. 

Als eerstejaarsbachelorstudent of schakeljaarstudent sta je automatisch ingeschreven voor de vakken van het eerste kwartiel. Vanaf het tweede kwartiel moet je je inschrijving zelf regelen. 

Hoe meld je je aan voor een vak?

  • Check eerst of je voldoet aan de ingangseisen van het vak. Dit kun je controleren in Osiris → Onderwijscatalogus → Ingangseisen. Het kan zijn dat je bepaalde voorkennis moet hebben voor een vak. Of dat er te veel overlap is met een ander vak.  
  • Meld je aan via OSIRIS → Inschrijven → Cursus of Toets
  • Na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging. Heb je geen mail gekregen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de helpdesk van ESA. Zo zorg je ervoor dat je de vakken kunt volgen die je wilt volgen. En voorkom je administratiekosten omdat je niet bent aangemeld.

Handige weetjes

Een paar dingen zijn handig om te weten: 

  • Ben je nog niet zo bekend met Osiris? Bekijk dan deze pagina met uitleg over de werking van dit systeem. 
  • Wil je je aanmelden voor een vak dat niet in jouw examenprogramma is opgenomen? Dat kan. Kijk voor meer informatie op de pagina Goedkeuring Examenprogramma om te zien waarmee je rekening moet houden.  
  • Je kunt je voor maximaal 20 ECTS per kwartiel aanmelden. Wil je je voor meer ECTS aanmelden? Dan heb je toestemming nodig van je examencommissie. 
  • Volg je een vak dat niet is goedgekeurd voor je examenprogramma? Dan noemen we dat een extra-curriculair vak. De ECTS voor dit vak tellen niet mee voor je diploma. 
  • Voor elk vak kun je 4 keer tentamen doen (2 achtereenvolgende studiejaren). Heb je na de vierde keer je tentamen niet gehaald? Dan kun je je niet opnieuw inschrijven voor het betreffende vak. Neem in dat geval contact op met je studieadviseur. 
  • Let goed op de deadlines voor het aanmelden voor een vak. Ben je te laat, maar is er verder geen reden waarom je niet zou kunnen deelnemen (bijvoorbeeld omdat het vak vol zit)? Dan kun je je alsnog inschrijven. Je moet dan wel administratiekosten betalen.   
  • Heb je een inhoudelijke vraag over een vak dat je wilt volgen? Neem dan contact op met je studieadviseur of de vakdocent.

Video Osiris

Direct naar

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met ESA op via 040 - 247 4747 of onderstaand contactformulier.

Contact