Doorstromen naar een masteropleiding

Wanneer je je bacheloropleiding of pre-masterprogramma aan de TU/e afrondt, kun je doorstromen naar een masteropleiding van de TU/e. Het moment waarop je wil doorstromen naar een masteropleiding (met ingang van het volgende collegejaar of tijdens het huidige collegejaar) bepaalt de manier waarop je je verzoek tot doorstromen indient. 

Doorstromen met ingang van het volgende collegejaar

Wil je doorstromen naar een masteropleiding per 1 september van het volgend collegejaar?  Dien dan je verzoek tot inschrijving in via Studielink. De deadline voor aanmelden is 1 augustus.

Doorstromen tijdens het huidige collegejaar

Als je in het huidige collegejaar wil doorstromen naar een masteropleiding kun je gebruik maken van onderstaand stappenplan.

Je kunt met ingang van elke maand (1 november tot en met 1 juni) starten met een masteropleiding, mits je je TU/e bacheloropleiding of pre-masterprogramma hebt afgerond én je toelaatbaar bent tot de gekozen master.

Stappenplan

  Wie? Actie
1 Student Je dient via Osiris een diploma-aanvraag in bij de examencommissie als je je bachelor grotendeels hebt afgerond.
2 Student Na het indienen van je bachelordiploma-aanvraag ontvang je automatisch een uitnodiging om je aan te melden voor een masteropleiding.

Ontvang je deze mail niet? Neem dan contact op met het Enrollment Office van Education and Student Affairs (ESA).
3 Pre-masterstudent (specifiek)

Als de examendatum van je pre-master geregistreerd is, ontvang je automatisch een mail om je aan te melden voor een master.

Wil je je doorstroomverzoek eerder indienen omdat je verwacht dat je bijna klaar bent met je pre-master? Neem dan contact op met het Enrollment Office van Education and Student Affairs (ESA).

4 Student

Via het Osiris Aanmeld portaal meld je je aan voor de master van jouw keuze. Instructies hiervoor staan in de mail die je automatisch van ons ontvangt.


Let op: kies als startdatum altijd de 1e dag van de maand na de maand van je examendatum (of een maand die daarop volgt).


Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestiging. De status van je aanvraag kun je volgen in het Osiris Aanmeld portaal of via Studielink.

5 Student Na aanmelding kun je je al aanmelden voor mastervakken, maar nog niet voor tentamens. Let hierbij op de deadline voor aanmelden.
6 ESA

Enrollment Office (ESA) controleert je verzoek tot inschrijving voor de master.


Let op: sluit je gekozen masteropleiding niet direct aan bij je bacheloropleiding? Dan wordt je aanvraag beoordeeld door de facultaire toelatingscommissie (FTC).

7 Examencommissie De examencommissie stelt vast of je geslaagd bent en je examendatum wordt in Osiris geregistreerd zodra deze is vastgesteld.
8 ESA Enrollment Office (ESA) verwerkt je inschrijving. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.
9 Student

Je kunt je nu aanmelden voor tentamens. Let hierbij op de deadline voor aanmelden.

Direct naar