Notebookregeling

Als je aan de TU/e gaat studeren heb je een notebook nodig. Je kunt er zelf een kopen, maar je kunt ook gebruikmaken van de notebookregeling van de TU/e. 

Eigen notebook

Als je je eigen notebook gebruik, moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Speciaal voor bachelorstudenten

Een notebook is duur. Daarom heeft de TU/e een notebookregeling, waarbij bachelorstudenten met een eerstejaars hoofdinschrijving tegen gereduceerd tarief een notebook kunnen kopen. Ongeveer 80% van de TU/e-studenten maakt gebruik van deze regeling. Wil jij ook een TU/e-notebook, dan geef je al tijdens je aanmelding aan dat je een notebook wilt kopen via deze regeling. Het formulier kun je downloaden op deze pagina. Je ontvangt van ons een mail voor de betaling van je eigen bijdrage en uiterlijk een week voor de uitlevering van je notebook krijg je een uitnodiging om hem op te komen halen. 

Een deel betaal je zelf, een deel betaalt de TU/e (meestal)

Het totaalpakket, inclusief accessoires, garantie, service en een verzekering, kost € 1.620,-. Zelf betaal je € 1000,-, voor het restbedrag van € 620,- moet je een schuldbekentenis tekenen. Als je langer dan drie jaar aan de TU/e studeert of eerder afstudeert, wordt de schuld een gift. 
 
Stop je met je studie, dan kan het zijn dat je een deel van de lening moet terugbetalen. In sommige gevallen kun je jouw notebook terug verkopen aan de TU/e. Denk er ook aan dat je jouw notebook op tijd inlevert of de software laat verwijderen bij LIS Services/Student. Vergeet je dat, dan kost het je 50 euro per maand. 

Notebook 2023-2024 en de software

Elk jaar selecteren specialisten een nieuw notebook, die compleet met de benodigde geïnstalleerde software wordt geleverd. Daarnaast heb je vier jaar lang recht op onderhoud, garantie en een verzekering. Voor studiejaar 2023-2024 is de HP ZBook Power G9 gekozen. De specificaties van deze laptop vind je als download op deze pagina. Bij de selectie zijn algemene, grafische en mechanische prestaties belangrijke factoren. Maar de specialisten kijken ook naar een zo gunstig mogelijke prijs. Bij de notebook krijg je een accessoirespakket met onder andere een rugzak, muis, veiligheidskabel en netwerkkabel. 

De software is in vier groepen onder te verdelen:  

  1. het besturingssysteem 
  2. algemene basissoftware (office suite, virus software en KANS software) 
  3. facultaire basissoftware 
  4. opleidingssoftware (opleidingsspecifiek) 

Bij het centrale ondersteuningspunt LIS Services/Student kun je ondersteuning krijgen voor de software. Op hun website vind je een volledige lijst van beschikbare software.  

Upgrade

Als je een upgrade van de harde schijf of RAM wilt, dan kun je dit zelf kopen en laten installeren bij LIS Services/Student. Bij de medewerkers van LIS Services/Student kun je ook terecht voor advies.

Direct naar