MyTimetable

In MyTimetable kun je jouw actuele rooster bekijken en downloaden. Je vindt hier zowel je lesrooster als data voor tentamens. Opdrachten die in Canvas staan, vind je ook terug in MyTimetable. Gebruik je zelf een digitale agenda, zoals Outlook, Google Agenda of Apple Agenda? Dan kun je de informatie van MyTimetable hiermee synchroniseren.  

Weten wanneer lessen of tentamens zijn

Door je digitale agenda te synchroniseren met MyTimetable heb je altijd de meest actuele informatie bij de hand. Je kunt je lesrooster per dag, week of maand bekijken. En ook vind je in je agenda je tentamenrooster. Ten slotte is het ook mogelijk al je activiteiten in een lijst te tonen. 

Weten waar lessen of tentamens zijn

Als je op een activiteit in je rooster klikt, kun je de details van die activiteit bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien waar op de campus je moet zijn of dat je online les hebt. 

Bekijk welke opdrachten je wanneer klaar moet hebben

Er is een koppeling tussen Canvas en MyTimetable. Als jouw docent opdrachten in Canvas zet, komen deze automatisch ook in jouw persoonlijke MyTimetable rooster te staan. 

Zoeken naar informatie over vakken

Ben je op zoek naar meer informatie over een vak? Om je te oriënteren, ga je naar de Osiris catalogus. Heb je je al ingeschreven voor een vak? Dan vind je alle informatie op Canvas.

Synchroniseren agenda

Met MyTimetable kun je je rooster synchroniseren met de agenda-app op je smartphone of tablet. Als er dan iets verandert in je rooster, zie je dat direct. Na het synchroniseren kan het een paar uur duren voordat alles zichtbaar is in je agenda-app. Maar als het eenmaal werkt, hoef je nog maar één agenda in de gaten te houden. Klik rechtsboven op ‘Connect calender’ en kies voor de agenda die je wilt koppelen. Je krijgt dan automatisch een beschrijving van het synchronisatieproces. Staat jouw type agenda er niet tussen? Dan kies je voor ‘other’.  

Tips

  • Zet notificaties aan om een melding te krijgen als er een wijziging in je rooster is. 
  • Het is ook mogelijk je persoonlijke rooster te downloaden en printen. 
  • Heb je een visuele beperking, gebruik MyTimetable dan via de mobiele weergave. Je kunt van alle extra opties benutten, zoals voorleessoftware, leesregels en het toetsenbord. 
  • Verschijnt een vak niet in MyTimetable, check dan of je je wel goed hebt ingeschreven voor het vak in Osiris. 
  • Je kunt voordat het vak start al zien wanneer (her)tentamens zijn. Dat kan handig zijn bij het plannen van keuzevakken (add timetable en course). 

Hulp bij problemen

Heb je het idee dat er iets niet klopt in MyTimetable of werkt het niet goed? Bespreek het dan met een van je medestudenten of je studentmentor. Kunnen ze jou niet helpen? Stuur dan een mailtje naar ESAhelpdesk@tue.nl of bel +31 (0)40 247 3826. Onze helpdeskmedewerkers helpen je verder. 

Direct naar

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met de ESA Helpdesk op via 040 - 247 4747 of onderstaand contactformulier..

Contact