Videocolleges

Een videocollege is een online registratie (live of on demand) van een hoorcollege. Een videocollege wordt integraal opgenomen met beeld en audio van de docent en een eventuele (powerpoint)presentatie.

Bekijken van een videocollege

Soms kun je een college niet live bijwonen. Dankzij de videocolleges kun je het betreffende college later terugkijken. Ook ter voorbereiding op een tentamen is het handig om een college nog een keer te bekijken. 

Bijwonen van een livestream

In sommige gevallen wordt een livestream uitgezonden. Dat betekent dat je op hetzelfde tijdstip het college online kunt volgen als degenen die fysiek aanwezig zijn. Een livestream kun je achteraf meestal als videocollege bekijken. Mocht er een livestream zijn, dan krijg je dit van tevoren via je docent te horen. 

Zoeken en vinden van een videocollege

Alle videocolleges vind je terug op http://videocollege.tue.nl. Je kiest eerst de faculteit waarvan je een college wilt bekijken. Daarna zoek je op vakcode. Als student kun je alle opgenomen vakken bekijken, dus niet alleen die van je eigen faculteit.  

Tips

  • Houd er rekening mee dat niet alle colleges worden opgenomen. De faculteit beslist zelf of ze een college als videocollege aanbiedt.  
  • Sommige docenten bieden hun college óók aan via een ander platform. Als jouw docent dat doet, dan krijg je daar bericht van. 

Meer weten?

Heb je een vraag over videocolleges, wil je een storing melden of een opmerking maken? Stuur dan een e-mail naar videocolleges@tue.nl.  

Direct naar

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact met VideoColleges op via 040 - 247 3501 of onderstaand contactformulier.

Contact